Učenici Matematičke gimnazije, osvajači šest medalja na Olimpijadi u Kazahstanu, stigli u Srbiju!

Osvajače odličja su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekali članovi porodica, prijatelji kao i predstavnici Matematičke gimnazije i pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja.

Snežana Klašnja, Miloš Radosavljević, Matematička gimnazija, Olimpijada

„Neizmerno smo ponosni na ovaj veliki uspeh naših učenika! Od sedam članova srpskog tima, čak šestoro mladih su do sada bili dobitnici nagrada Fonda za mlade talente za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Ministarstvo omladine i sporta će nastaviti da nagrađuje zapažene rezultate učenika srednjih škola i time ćemo ih motivisati da postižu još veće uspehe“, istakla je Klašnja.

Matematička gimnazija, Olimpijada

Srpski tim je u Kazahstanu predvođen, takođe, bivšom stipendistkinjom Fonda Aleksandrom Dimić, koja je bila dobitnica nagrade Fonda po četiri konkursa (2007. - 2010. godine) i stipendije Fonda po Konkursu za stipendiranje studija u Republici Srbiji za osnovne i master studije sa prosekom 10.00.

Snežana Klašnja, Miloš Radosavljević, Matematička gimnazija, Olimpijada

„Mislim da je to jedan lep primer za mlade ljude da se s jedne strane rad i trud uvek isplate i prepoznaju, a sa druge da takvi mladi ljudi svojim entuzijazmom mogu dati primer budućim generacijama da nastave njihovim stopama i širom sveta na najbolji način predstavljaju našu zemlju“, naglasila je Klašnja.

Top