Sportisti su najbolji ambasadori Srbije u svetu

Vučić je na prijemu, koji je upriličen povodom rezultata koje je ova sportistkinja ostvarila u ovoj godini, iskazao zahvalnost paraolimpijcima na izvanrednim rezultatima, i poručio da je naša zemlja ponosna na sve svoje sportiste. On je naveo da su sportisti zaslužni za to što ugled Srbije u svetu raste, i istakao da će Vlada nastaviti da podržava naše sportiste.

Premijer je izneo očekivanje da će srpski sportisti doneti veliki broj medalja sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Udovičić je podsetio na to da je stonoteniserka Perić-Ranković ove godine osvojila šest zlatnih i jednu srebrnu medalju, i izrazio nadu da će ona nastaviti da niže uspehe.  Perić-Ranković je iskazala zahvalnost celom svom timu koji joj je pomogao da dođe do nagrada.

Prijemu su prisustvovali i selektor paraolimpijske reprezentacije u stonom tenisu Zlatko Keslar i predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

Svetska stonoteniska federacija izabrala je Perić-Ranković za najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu u 2015. godini. To je prvi put da naša zemlja ima najboljeg sportistu na svetu u stonom tenisu, ali i u paraolimpijskom sportu

Top