Sport u funkciji saradnje mladih u regionu

Polazeći od uloge sporta u društvu, kao i razvoju ličnosti svakog pojedinca, pomoćnica ministra se posebno osvrnula na značaj koji sport može imati u povezivanju mladih našeg regiona.

20151128_115854

Jedna od prednosti sporta jeste ta da povezuje mlade. Sport je univerzalni jezik koji može pomoći u promovisanju osnovnih ljudskih vrednosti, doprineti izgradnji mira, toleranciji i razumevanju. Naša namera je da uspostavimo održiv regionalni program koji će omogućiti razmenu mladih, organizovanje zajedničkih aktivnosti radi poboljšanja kvaliteta zdravlja mladih, zapošljavanja, preduzetništva, volontiranja, kao i sprovođenje zajedničkih sportskih aktivnosti. Uvereni smo da povezivanje mladih sa ovih prostora kroz sport može biti povod za prijateljstvo, unapređenje saradnje i razvoj regiona, istakla je pomoćnica ministra.

IMG_20151128_121606

U sklopu ove teme prisutnima su se obratili i predstavnici delegacije mladih i ministarstva zaduženog za mlade iz Republike Kirgistan, koji su posetili Sajam sporta 28. novembra u okviru studijskog boravka i preneli svoje zadovoljstvo prijemom u Srbiji i dostignućima iste u oblasti omladine i sporta.

Top