Rezultati Javnog konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Ministarstvo je i ove godine nastavilo sa podrškom aktivnostima i projektima kojima se  razvijaju servisi, usluge i mehanizmi koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju, a u cilju stimulisanja različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih. U tom cilju, Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih koji je raspisan 30. aprila 2018. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 89 predloga programa i projekata, odabralo 27 programa i projekata koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 39.996.540,55 dinara.

Za realizaciju oblasti 1: sprovođenje programa omladinskog preduzetništva (neformalno obrazovanje u oblasti preduzetništva i pokretanja sopstvenog biznisa, pokretanje biznis inkubatora, habova, preduzetničkih firmi, preduzetništvo u poljoprivredi i kreativnoj industriji uz podršku mentora, promocija uspešnih mladih preduzetnika...) podržano je 8 programa i projekata, oblasti 2: sprovođenje programa koji povećavaju zapošljivost mladih (neformalno obrazovanje u svrhu zapošljavanja i povećanja zapošljivosti, radne/stručne prakse u malim i srednjim preduzećima, organizacijama civilnog društva, obuke za deficitarna zanimanja) podržano je 12 programa i projekata, oblasti 3: razvijanje i sprovođenje programa koji razvijaju preduzetnički duh i finansijsku pismenost kod mladih u osnovnim i srednjim školama, podržano je 2 programa i projekata, oblasti 4: sprovođenje programa za povećanje zapošljivosti mladih koji se suočavaju sa dodatnim barijerama prilikom ulaska na tržište rada (npr. mladi bez kvalifikacija, mladi Romi i Romkinje, mladi sa invaliditetom, mladi koji su izašli iz sistema institucionalne brige i druge osetljive grupe stanovništva prepoznate različitim strateškim dokumentima) podržano je 5 programa i projekata.

Rezultate Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u zapošljavanju možete preuzeti OVDE.

Top