Rezultati Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u obrazovanju, vaspitanju, bezbednosti, zdravlju i participaciji

U cilju sprovođenja ciljeva Nacionalne strategije za mlade, kao i pružanja podrške u realizaciji omladinskih volonterskih projekata i organizovanju međunarodnih volonterskih kampova, Ministarstvo omladine i sporta nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih, udruženjima za mlade i njihovim savezima u sprovođenju različitih omladinskih aktivnosti. U tom cilju, Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u obrazovanju, vaspitanju, bezbednosti, zdravlju i participaciji koji je raspisan 4. marta 2016. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 147 predloga projekata, odabralo 24 projekata za deo konkursa A: sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade, koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 18,059,845.00 dinara, odnosno 7 projekata za deo konkursa B – sprovođenje programa MLADI SU ZAKON koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 19,999,850.00 dinara.

Za realizaciju oblasti A-1: zdravlje i bezbednost mladih podržano je 8 projekata, oblasti A-2: vaspitanje i obrazovanje mladih – 5 projekata, oblasti A-3: participacija i aktivizam  – 4 projekta, oblasti A-4: socijalna inkluzija – 2 projekta, oblasti A-5: mobilnost i informisanje mladih – 1 projekat, oblasti A-6: kultura, kreativnost i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih – 2 projekta dok je za realizaciju oblasti A-7: zaštita životne sredine i održivi razvoj podržano 2 projekta. Za realizaciju dela konkursa B – sprovođenje programa MLADI SU ZAKON, odabrano je udruženje koje će biti zaduženo za podršku sprovođenju omladinskih volonterskih projekata i volonterskih kampova na teritoriji odabrane grupe okruga, kao i Resurs centri za 6 od 12 definisanih grupa okruga.

Ovim konkursom, Ministarstvo omladine i sporta nastavlja da pruža podršku partnerima iz civilnog sektora u sprovođenju ciljeva Nacionalne strategije za mlade, a u svrhu postizanja zajedničkog cilja -  kontinuirano i sistematsko ulaganje u razvoj mladih i uspostavljanje partnerskog odnosa mladih i države kako bi se povećalo aktivno učešće u društvu, podstakla društvena integracija i obezbedila uključenost mladih u razvoj omladinske politike. Pored toga, Ministarstvo nastavlja aktivnosti na osnaživanju subjekata omladinske politike za sprovođenje volonterskih programa i projekata, kao i na unapređenju uslova za volontiranje među mladima i za mlade.

Za preostali deo neraspoređenih sredstava, u iznosu do 21,369,305.00 dinara, Ministarstvo će raspisati novi konkurs.

Rezultate Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u obrazovanju, vaspitanju, bezbednosti, zdravlju i participaciji možete preuzeti OVDE.

Pitanja u vezi sa rezultatima konkursa možete uputiti putem mejla: konkursi.omladina@mos.gov.rs ili telefona: 011 313 09 18.

Čestitamo svim podnosiocima projekata kojima su odobreni projekti za realizaciju i želimo puno uspeha u sprovođenju istih.

 
Top