Rezultati Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje će sprovoditi lokalne samouprave.

S ciljem stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih., Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou koji je raspisan 30. aprila 2018. godine, na osnovu predloga komisije, od pristigla 63 predloga, odabralo 22 projekta koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 39.613.559,36 dinara.

Za deo konkursa A:

oblast 1a: Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja, neformalno obrazovanje i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (renoviranje i opremanje kancelarije za mlade, omladinskih klubova i drugih prostora za mlade) podržaće se tri projekta u ukupnom iznosu od  4.076.459,60  dinara;

oblast 1b:  stvaranje uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u JLS prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (učešće u izgradnji teretana na otvorenom, otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističke, trim staze itd). podržaće se devet projekata u ukupnom iznosu od  19.639.409,76  dinara;

oblast 2: Razvijanje jednog ili više programa i uspostavljanje održivih i ekonomičnih servisa za mlade (karijerni servis, info servis, volonterski servis, formiranje savetovališta za zdravlje...), podržaće se četiri projekta u ukupnom iznosu od  4.246.290,00  dinara;

dok će se za deo konkursa B:

Razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju preduzetnički duh, zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju, podržati šest projekata u ukupnom iznosu od 11.651.400,00 dinara.

Čestitamo svim jedinicama lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za realizaciju i želimo puno uspeha u sprođenju istih.

Rezultate Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou možete preuzeti OVDE.

Top