Rezultati Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje će sprovoditi lokalne samouprave.

S ciljem stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou koji je raspisan 8. septembra 2017. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 37 predloga, odabralo 9 projekata koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 9.819.050,00 dinara i to:

DEO KONKURSA A:  Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja, neformalno obrazovanje i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (renoviranje i opremanje kancelarije za mlade, omladinskih klubova i drugih prostora za mlade); stvaranje uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u JLS prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (učešće u izgradnji teretana na otvorenom, otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističke, trim staze itd.) podržaće se tri projekata u ukupnom iznosu od 2.499.050,00  dinara;

dok će se za DEO KONKURSA B: Razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju preduzetnički duh, zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju, podržati šest projekta u ukupnom iznosu od 7.320.000,00 dinara.

Čestitamo svim jedinicama lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za realizaciju i želimo puno uspeha u sprovođenju istih.

Rezultate Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou možete preuzeti OVDE.

Top