Rezultati Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje će sprovoditi lokalne samouprave.

S ciljem stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih., Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou koji je raspisan 11. februara 2017. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 57 predloga, odabralo 20 projekata koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 31.053.435,18 dinara.

Za deo konkursa A:

oblast A-1: Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja, neformalno obrazovanje i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (renoviranje i opremanje kancelarije za mlade, omladinskih klubova i drugih prostora za mlade) i stvaranje uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u JLS prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (učešće u izgradnji teretana na otvorenom, otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističke, trim staze itd. podržaće se deset projekata u ukupnom iznosu od 15.647.420,18  dinara;

oblast A-2: Razvijanje jednog ili više programa i uspostavljanje održivih i ekonomičnih servisa za mlade (karijerni servis, info servis, volonterski servis, formiranje savetovališta za zdravlje...), podržaće se deset projekata u ukupnom iznosu od 9.282.550,00  dinara;

dok će se za deo konkursa B:

Razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju preduzetnički duh, zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju, podržati četiri projekta u ukupnom iznosu od 6.123.465,00 dinara.

Čestitamo svim jedinicama lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za realizaciju i želimo puno uspeha u sprođenju istih.

Rezultate Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou možete preuzeti OVDE.

 

Top