Rezultati Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

S ciljem stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanja različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou koji je raspisan 1. avgusta 2016. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 51 predloga, odabralo 16 projekata koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 17.687.990,56 dinara.

Za deo konkursa A:

oblast A-1: Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (rekonstrukcija i opremanje omladinskih klubova, kancelarije za mlade, info centra i drugih prostora za mlade), podržaće se osam projekata u ukupnom iznosu od 7.279.160,89 dinara;

oblast A-2: Stvaranje uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u jedinicama lokalne samouprave prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (učešće u izgradnji rekreativnih sportskih terena, teretana na otvorenom, otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističke, trim staze), podržaće se pet projekata u ukupnom iznosu od 5.186.666,67 dinara;

dok će se za deo konkursa B:

Razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih, između ostalog, i kroz međusektorsku saradnju, podržati tri projekta u ukupnom iznosu od 5.222.163,00 dinara.

Čestitamo svim jedinicama lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za realizaciju i želimo puno uspeha u sprođenju istih.

Rezultate Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou možete preuzeti OVDE.

Top