Rezultati Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.

U cilju sprovođenja ciljeva Nacionalne strategije za mlade, kao i pružanja podrške u realizaciji omladinskih volonterskih projekata i organizovanju međunarodnih volonterskih kampova, Ministarstvo omladine i sporta nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih, udruženjima za mlade i njihovim savezima u sprovođenju različitih omladinskih aktivnosti kako bi se povećalo aktivno učešće mladih u društvu i podstakla njihova uključenost u razvoj omladinske politike u Srbiji.

Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ koji je raspisan 25. marta 2019. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 131 predloga programa i projekata, odabralo 30 programa i projekata koje će finansirati u ukupnom iznosu od 67.994.590,35 dinara.

Za realizaciju cilja konkursa 1) Sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade, odobreno je 45.994.590,35 dinara za sprovođenje 29 programa i projekata iz sledećih oblasti: obrazovanje, vaspitanje i obuka; aktivizam i aktivno učešće mladih; zdravlje, blagostanje, populaciona edukacija mladih; bezbednost; socijalna uključenost; mobilnost; informisanje; kultura i kreativnost mladih. Za realizaciju cilja konkursa 2) Sprovođenje programa MLADI SU ZAKON odobreno je 22.000.000,00 dinara za sprovođenje jednog programa.

Rezultate Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ možete preuzeti OVDE.

 

Top