Rezultati Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.

U cilju sprovođenja ciljeva Nacionalne strategije za mlade, kao i pružanja podrške u realizaciji omladinskih volonterskih projekata i organizovanju međunarodnih volonterskih kampova, Ministarstvo omladine i sporta nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih, udruženjima za mlade i njihovim savezima u sprovođenju različitih omladinskih aktivnosti kako bi se povećalo aktivno učešće mladih u društvu i podstakla njihova uključenost u razvoj omladinske politike u Srbiji.

Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ koji je raspisan 30. aprila 2018. godine, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 134 predloga projekata, odabralo 46 projekata koje će finansirati u ukupnom iznosu od 66.796.338,00 dinara.

Za realizaciju dela konkursa A - Sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade, obezbeđeno je 46.599.948,00 dinara za sprovođenje 34 projekata iz sledećih oblasti: obrazovanje, vaspitanje i obuka; aktivizam i aktivno učešće mladih; zdravlje, blagostanje, populaciona edukacija mladih; bezbednost; socijalna uključenost; informisanje i kultura i kreativnost mladih. Za realizaciju dela konkursa B-1: Podrška sprovođenju omladinskih volonterskih projekata i volonterskih kampova na teritoriji odabrane grupe okruga finansiraće se 11 projekata u ukupnom iznosu od 13.196.750,00 dinara, dok će se za deo konkursa B-2: Podrška koordinisanom sprovođenju nacionalnog programa „Mladi su zakonˮ finansirati jedan projekat u ukupnom iznosu od 6.999.640,00 dinara.

Rezultate Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa „Mladi su zakonˮ možete preuzeti OVDE.

 

Top