Raspisan konkurs Fonda za studije u inostranstvu

Fond za mlade talente Republike Srbije je 15. septembra 2022. godine raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2022/23. godinu.

Odluka o raspisivanju Konkursa je doneta na 107. pisanoj sednici Fonda za mlade talente, a Konkurs će biti otvoren do 1. novembra 2022. godine. Konkurs je namenjen studentima koji upisuju studije drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima u školskoj 2022/23. godini.

Konkurs je objavljen u Dnevnom listu „Kurir” kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs.

Tekst Konkursa, model prijave na Konkurs, Listu vodećih svetskih univerziteta po Konkursu, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Fond za mlade talente je od 2008. godine do danas dodelio 5443 stipendije studentima koji su svoje studije nastavili u inostranstvu na najboljim svetskim univerzitetima.

 

Top