Raspisan konkurs Fonda za studije u inostranstvu

Konkurs će biti otvoren do 1. novembra 2016. godine, a pravo na stipendiju će imati studenti koji upisuju studije drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima.

Konkurs je objavljen u dnevnom listu „Politika“, kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – Fonda za mlade talente Republike Srbije www.fondzamladetalente.rs.

Tekst konkursa, obavezan obrazac za prijavu na konkurs, spisak vodećih svetskih univerziteta, izjavu o pribavljanju podataka i primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora možete preuzeti OVDE.

Ministarstvo omladine i sporta obaveštava mlade da je u odnosu na prethodne godine Tekstom konkursa u obaveznoj dokumentaciji predviđen nov dokument – izjava o saglasnosti da organ pribavi podatke iz službene evidencije ili da će sami pribaviti uverenje o državljanstvu, što je u skladu sa odredbama novog Zakona o opštem upravnom postupku.

Fond za mlade talente je od 2008. godine do danas dodelio više od 2800 stipendija studentima koji su svoje studije nastavili u inostranstvu na najboljim svetskim univerzitetima.

Top