Predstavljen „Vodič za rad sa osetljivim grupama mladih“

Vodič za rad sa osetljivim grupama mladih namenjen je svima koji se u svom radu bave programima za mlade i poboljšanjem položaja mladih.

„Sva najznačajnija dokumenta omladinske politike prepoznaju i promovišu jednakost, ravnopravnost i zabranu diskriminacije i obezbeđivanje jednakih šansi za sve mlade u društvu“, istakla je pomoćnik ministra Klašnja, i dodala kako je uz Zakon o mladima osnov za izradu Vodiča i nova Nacionalna strategija za mlade koja proklamuje podršku društvenom uključivanju mladih iz kategorija u riziku od socijalne isključenosti.

Govoreći o prednostima Vodiča, Klašnja je naglasila da on sadrži konkretne preporuke za rad, primere dobre prakse i predstavlja doprinos izgradnji institucionalnih kapaciteta i ljudskih resursa za rad sa ovim grupama mladih.

„Nekada se desi da dobre ideje ostanu samo zapisane na papiru. U ovom slučaju, svi zajedno smo ideje pretočili u akciju. Ovaj Vodič je rezultat toga“, zaključila je pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja.

Ministarstvo omladine i sporta od 2012. godine podržava razvoj kompetencija i vrednosne orijentacije koordinatora/ki u ovoj oblasti. Vodič predstavlja i podršku u sprovođenju standarda inkluzivne omladinske politike.

Vodič za rad sa osetljivim grupama mladih možete preuzeti OVDE

Top