Predstavljen četvorogodišnji program UNIDO-a za zapošljavanje mladih i žena u Srbiji

,,Ovaj projekat je značajan jer će kroz njega biti obučeno 3500 mladih preduzetnika, podržano 1000 biznisa, finansirano 600 najboljih preduzetničkih ideja, a što je najvažnije, stvoriće se 3000-6000 novih radnih mesta“, rekao je Udovičić.

unido1

On se zahvalio predstavnicima UNIDO-a na sjajnoj saradnji i na prepoznavanju ove teme koja je, kako kaže, itekako važna za razvoj našeg društva, kao i njihovoj spremnosti da pomognu. Udovičić je istakao da je njegov glavni zadatak i cilj da se stvore bolji uslove za mlade, kako bi se motivisali da ostanu i rade u Srbiji.

Imajući u vidu gorući problem nezaposlenosti mladih i žena, Ministarstvo omladine i sporta je 2015. godine uspostavilo saradnju sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) radi pružanja tehničke podrške za jačanje kapaciteta mladih i žena kroz specijalizovane obuke o preduzetništvu i razvoju veština.

Projekat će biti pokrenut u narednih mesec dana, 6 meseci traje pripremna faza, a celokupni projekat sprovodiće se u narednih 48 meseci.

Top