Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa najboljim srednjoškolcima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić organizovali su danas svečani prijem za učenike srednjih škola koji su nagrađeni od strane Fonda za mlade talente Republike Srbije za rezultate postignute na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u 2016. godini. Novčane nagradu je dobilo 1.407 učenika srednjih škola, što je najveći broj nagrađenih učenika u jednoj godini od osnivanja Fonda.

Obraćajući se dobitnicima plaketa, premijerka Brnabić je istakla da je jedan od osnovnih prioriteta Vlade Republike Srbije unapređenje sistema obrazovanja, i da je znanje svakako najvažnija vrednost u 21. veku, zahvalivši pristunima na trudu, upornosti i hrabrosti da postignu zapažene rezultate.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanja Udovičić čestitali su dobitnicima nagrada, njihovim roditeljima i nastavnicima i istakli da će Vlada Srbije uraditi i ubuduće  sve da stvori uslove da mladi mogu da se usavršavaju, napreduju i obrazuju na najvišem nivou, kao i da Srbiju prepoznaju kao zemlju u kojoj žele da ostanu i rade.

 „Vi ste ponos naše današnjice i naša budućnost, naš brend i najlepša slika Srbije, oni koji  će menjati na bolje našu zemlju i imati pozitivan uticaj na promene i u njenom okruženju. Nastavićemo sa ulaganjem u mlade talente kroz rad Fonda, kroz koji je od 2008. godine, nagrađeno i stipendirano više od 22.600 učenika i uvek ćemo biti tu da vas podrživo u vašim ciljevima, ambicijama i da prepoznamo i nagradimo vaše uspehe“, istakao je ovom prilikom ministar Udovičić.

Fond za mlade talente osnovala je Vlada Republike Srbije s ciljem da mladim, vrednim i obrazovanim ljudima omogući što bolje uslove za školovanje i akademsko i profeisonalno usavršavanje. Događaju je prisustvovao veliki broj nagrađenih srednjoškolaca, njihovih roditelja i nastavnika.

Top