Poziv učenicima da se prijave na Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu koja su održana 2019. godine

Ministarstvo omladine i sporta poziva sve učenike srednjih škola koji su postigli uspeh na republičkim ili međunarodnim priznatim takmičenjima, koja su održana 2019. godine, da se prijave na Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola koji će biti otvoren do 31. avgusta 2020. godine.

Ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić je ukazao na značaj nagrađivanja najtalentovanijih učenika i naglasio da će država nastaviti da nagrađuje izvrsnosti najvrednijih srednjoškolaca.

„Nastavljamo da nagrađujemo trud i zalaganje najboljih srednjoškolaca Srbije. Najbolje učenike motivišemo da još više napreduju, usavršavaju se i postižu još bolje rezultate. Uloga mladih je veoma važna u izgradnji budućeg društva, i zato je veoma važno da ih nagrađujemo za njihov trud i uspeh i podržimo ih da istraju u svojim ambicijama da ostanu na vrhu. Na ovaj način, kroz nagrađivanje najtalentovanijih srednjoškolaca, država na sistemski način pokazuje brigu za mlade i njihovu budućnost“ - istakao je ministar  Udovičić.

Fond za mlade talente Republike Srbije je do sada dodelio blizu 12.700 nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Konkurs je objavljen u dnevnom listu „Kurir”, kao i na zvaničnim internet portalima Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs.

Top