Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta i omladine između Srbije i Indonezije

„Dosadašnja saradnja dva ministarstva je bila odlična i nadam se da će u budućnosti biti još bolja. Srbija može da pomogne Indoneziji u uspostavljanju sistema sporta koji se bazira na aktivnom učešću i saradnji različitih aktera. Posebno važna stavka u našoj saradnji jeste razmena sportskih stručnjaka, kao i saradnja na nivou Zavoda za sport i medicinu sporta i Antidoping agencije sa relevantnim telima u Indoneziji“, rekao je Udovičić.

Foto 2

On je naveo da Vlada Srbije itekako radi na razvoju sportske infrastrukture i sportskog turizma i da je želja da se privuče što više stranih sportista i saveza da dođu na pripreme u Srbiju, i da se nada da će među njima biti i indonežanski sportisti. Zajednički cilj obe države je, prema rečima Udovičića, motivisanje i podsticanje participacije mladih u sportu i promovisanje zdravih stilova života.

„Sa Indonezijom možemo organizovati razmenu studenata, edukativne sadržaje za mlade, volonterske kampove, a sa njima ćemo razgovarati i o omladinskom preduzetništvu“, istakao je Udovičić i dodao da veruje da će ovo biti temelj za još bolju saradnju u budućnosti.

Foto 3

Ministar omladine i sporta Republike Indonezije Imam Nahravi istakao je da mu je čast da ima priliku da boravi u Srbiji i zahvalio se ministru Udovičiću na pozivu. On je rekao da mu je Srbija veoma bliska srcu i da mnogo zna o njoj. Naglasio je da postoji mnogo prostora za saradnju dveju zemalja i pozvao je srpskog ministra u zvaničnu posetu Indoneziji.

Nakon toga ministri su obišli Zavod za sport i sportsku medicinu i Naučno tehnološki park na Zvezdari.

Top