Potpisan Memorandum između Srbije i Bugarske o razumevanju u oblastima omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i ministar omladine i sporta Republike Bugarske Krasen Kralev potpisali su danas u Sofiji Memorandum o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Bugarske o saradnji u oblastima omladine i sporta.

Tokom današnjeg susreta dva ministra konstatovan je izuzetan značaj današnjeg i formalnog potpisivanja Memoranduma koji će dodatno ojačati prijateljske odnose dve zemlje i produbiti saradnju u oblastima omladine i sporta.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru bilo je reči o svim modelima i aspektima saradnje u oblasti sporta kroz sportski turizam, razmenu iskustava i znanja u stručnom radu, zatim saradnji u borbi protiv negativnih pojava u sportu, razmeni iskustava u pogledu razvoja sportske infrastrukture, kao i budućoj zajedničkoj organizaciji najvećih svetskih i evropskih takmičenja uz već dobijenu zajedničku organizaciju Evropskog odbojkaškog prvenstva za žene 2021. godine.

U oblasti omladine, poseban akcenat u razgovoru bio je na razmeni iskustava i znanja i saradnji u preduzimanju mera i aktivnosti za povećanje zapošljivosti i samozapošljivosti mladih, zdravih i bezbednih stilova života, volonterizma i aktivizma mladih.

 

Top