Pomoćnik ministra Snežana Klašnja na otvaranju Međunarodne konferencije "Mladi u svim politikama na lokalnom nivou"

Stalna konferencija gradova i opština je međunarodnu konferenciju „Mladi u svim politikama na lokalnom nivou", u utorak, 10. oktobra 2017. godine u Domu omladine u Beogradu. Konferencija je organizovana u toku Evropske nedelje demokratije na lokalnom nivou, a u okviru projekta LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising Awareness) kojim koordinira ALDA (Association of Local Democracy Agencies), a koji finansira Evropska unija. Nakon prvog dana koji se održava u Beogradu, učesnici konferencije će posetiti Sremske Karlovce i Zrenjanin.

Ovom prilikom prisutnima su se, pored pomoćnice ministra, Snežane Klašnje obratili: Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Bojan Stević, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Stanka Parać Damjanović, iz Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA) i  Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice UNDP u Srbiji.

Snežana Klašnja je istakla značaj umrežavanja i koordinacije svih subjekata omladinske politike u pružanju integrisanih usluga na lokalnom nivou u skladu sa međunarodnim i nacionalnim standardima, ali poštujući specifičnosti svake lokalne zajednice.

Cilj ove konferencije je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i omladinskih radnika, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za razvoj omladinske politike na lokalnom nivou, posebno u oblastima: zapošljavanje, javno zdravlje, poljoprivreda i socijalna politika.

Top