Pomoćnik ministra Snežana Klašnja na obeležavanju 70 godina rada medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ u Šapcu

Ova škola je je jedna od tri prve osnovne medicinske škole u Srbiji. Pomoćnik ministra omladine i sporta imala je priliku da se upozna sa izuzetnim rezultatima koje ova škola postiže kako u sportskim takmičenjima, tako i na planu ukupnog obrazovno-vaspitnog rada ali i da razgovara sa nastavničkkim kolektivom i učenicima.

Tom prilikom Snežana Klašnja je izjavila da joj je zadovoljstvo da bude u školi koja može biti uzor drugim ustanovama u Srbiji po rezultatima učenika i nastavnika na sportskim takmičenjima, tako i po uslovima koje pruža u realizaciji praktične nastave i promociji uspešnih mladih.

,,Na zidovima škole kao i na bilbordima koje već godinama postoje u Šapcu su slike upravo najuspešnijih mladih, učenika generacije i najboljih praktikanata sa jasnim porukama da se rad, trud i učenje vrednuju. Ministarstvo omladine i sporta podržava ovakav pristup i kroz rad Fonda za mlade talente Republike Srbije koji je od 2008. godine do sada stipendirao/nagradio 219 učenka i studenata iz Šapca od kojih je 37 učenika upravo škole ,,Dr Andra Jovanović“. Ovom prilikom želim da pozovem sve mlade da se uključe i u program Mladi su zakon koje finansira Ministarstvo omladine i sporta, a preko koga možete realitzovati lokalne akcije za koje smatrate da su važne za vas i vašu lokalnu zajednicu i time doprinesete njenom razvoju. Čestitam kolektivu škole, učenicima, roditeljima i lokalnoj zajednici na jubileju i izuzetnim rezulztatima koje ste zajedničkim radom postigli“, istakla je Snežana Klašnja.

Top