Pomoćnica ministra Snežana Klašnja posetila volontere u Obrenovcu

 U okviru ovog kampa, volonteri rade na uređenju obrenovačkog izletišta Zabran, igrališta FK „Zabrežje", Doma kulture na Zabrežju, čišćenju mesnih zajednica Mala Moštanica, Barič, Zvečka, Veliko Polje i Grabovac, kao i različitih lokacija u gradskom delu opštine Obrenovac, a u aktivnostima učestvuje grupa mladih iz Nemačke, Češke, Mađarske, Turske, Velike Britanije, Grčke, Italije, Danske, Španije i Francuske.

 „Moram da naglasim da mi pomažemo i organizujemo odlazak naših mladih u volonterske kampove širom Evrope. Kancelarija za mlade opštiine Obrenovac je jedan od takvih regrutnih centara i svi zainteresovani se preko svojih lokalnih kancelarija za mlade mogu informisati o kampovima u inostranstvu.“- rekla  je Snežana Klašnja. U okviru Kancelarije za mlade Obrenovac od 2009. godine funkcioniše Evropski volonterski servis.

„Ideja je bila, kao i kod drugih, spojiti ljude koji žele da volontiraju, sa pojedincima i organizacijama kojima su volonteri potrebni. Kroz volonterski program je prošlo na stotine mladih ljudi iz Obrenovca, što danas izgleda kao jedna mala pobeda. Njima je to sjajno iskustvo, a nama prilika za razvoj Obrenovca i vetar u leđa za promociju volontiranja među mladima sa lokala. Naša opština je prva i jedina opština u Srbiji koja daje 10.000 dinara svakoj mladoj osobi koja se odluči da putuje na kamp. Uz obezbeđen smeštaj i hranu, to je izuzetna prilika za lični razvoj i ja ovom prilikom pozivam mlade ljude da te prilike i koriste.“ - poručio je Vranešević.

Top