Peruničić, Zeković i sportisti zajedno sa đacima na „Školskom času“

„Želja nam je da popularizujemo sport kao sastavni deo zdravog života svakog deteta. To nije samo naša uloga i odgovornost kao države, već i zadatak celokupnog društva. Cilj Ministarstva omladine i sporta jeste širenje baze sporta i uključivanje što većeg broja dece. Bavimo se njima i došli smo do nivoa da imamo 350.000 dece koja se takmiče i još 100.000 njih koji godišnje vežbaju u školama“, rekao je Peruničić.

On je zajedno sa đacima vežbao i prošao kroz nekoliko poligona. Organizovanjem „Školskog časa fizičkog vaspitanja“ Ministarstvo omladine i sporta želi da skrene pažnju i pošalje poruku deci, ali i njihovim roditeljima, koliko je bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću od najranijih dana važno za zdraviji život naše dece.

IMG-20150901-WA0032

„U doba kada sve više dece i mladih vreme provodi kraj računara, a ne u parkovima i na terenima, a s obzirom na zabrinjavajući podatak da je svako peto dete u Srbiji gojazano, smatram da je veoma važno da deci, ali i njihovim roditeljima skrenemo pažnju na značaj bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima. Zato smatram da je čas fizičkog najbolji način da ovi mališani započnu školsku godinu“, dodao je Zeković.

Aktivnostima „Školskog časa“ priključili su se i predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije, potpredsednik Vanja Grbić, kondicioni trener ženske seniorske reprezentacije Vladimir Banković i srpska reprezentativka Brižitka Molnar, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, kao i vaterpolisti reprezentacije Srbije Duško Pijetlović i Nikola Jakšić.

Top