Peruničić zatvorio Sajam sporta

"Nadam se da smo uspeli u nameri da svima vama koji ste nam pružili podršku pokažemo sportsku stranu Srbije, čiji je ponos upravo sport. Privodimo kraju jednu uspešnu sportsku godinu i ulazimo u, nadam se, još bolju 2015. godinu", rekao je Peruničić.

On je podsetio da su naši sportisti u ovoj godini na međunarodnim takmičenjima osvojili 26 medalja u deset sportova i uneli radost u domove građana Srbije.

Prema njegovim rečima, završena je Strategija razvoja sporta za narednih pet godina, čime smo dobili smernice za razvoj svih oblasti i nivoa sporta u Srbiji.

"Ulazimo u predolimpijsku godinu i svi moramo da obezbedimo uslove kako bi što više naših sportista otišlo u Rio i postigli još veći uspeh nego u Londonu. Prioriteti Ministarstva i u narednoj godini biće školski i vrhunski sport, razvoj sportske infrastrukture a pre svega dostupnost sporta svima i uključivanje što više dece u sport", kazao je Peruničić.

On je istakao da mu je veoma drago što je Sajam posetio veliki broj dece koja su budućnost našeg sporta i zahvalio se svima koji su podržali sajam i prepoznali njegov značaj.

Top