Peruničić: Sport da bude dostupan svakom detetu

U sali škole u kojoj se okupio veliki broj mališana, Peruničić je istakao da je jedan od prioriteta Ministarstva omladine i sporta školski sport, kao i njegova popularizacija, vraćanje u škole i dostupnost svoj deci.

"Deca u sportu predstavaljaju jedan od osnovnih prioriteta Strategije razvoja sporta koju je izradilo Ministarstvo omladine i sporta. Suština je da sport približimo što većem broju dece, kako bi na pravi način dobili priliku da razviju svoj talenat", rekao je on.

Peruničić je dodao da je program „Sport u škole“ besplatan, što mu daje još veći značaj, jer finansijski ne opterećuje roditelje, a deci od najranijih školskih dana pruža priliku da kroz igru uče o fer-pleju, sportskom duhu i toleranciji.

Projekat obuhvata učenice i učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda koji se ne bave sportom aktivno i nisu uključeni u sportske klubove. Svaka škola uključena u projekat dobija rekvizite za vežbanje koje se prvenstveno odvija kroz igru, uz stručni nadzor profesora fizičkog vaspitanja koji su na birou rada i za to dobijaju naknadu od Ministarstva.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na podršci aciji „Sport u škole“, koja će se, kako je rekao odvijati prvenstveno kroz igru, a manje kroz takmičenje, u cilju formiranja 500 odeljenja.

Najmlađi učesnici akcije izveli su vežbe predviđene ovim programom u kojima su pored predstavnika ministarstva imali priliku da uživaju i njihovi drugari, roditelji, nastavnici i gosti.

Nakon završetka akcije delegacija Ministarstva omladine i sporta sastala se sa predsednicima opština Bečej i Novi Bečej, Vukom Radojevićem i Sašom Šućurovićem, sa kojima su razgovarali o planovima i problemima sa kojima se stanovnici ovih opština susreću.

Top