Peruničić primio osvajače medalja na Svetskom kupu u kajaku

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je danas kajakaške reprezentativce Srbije Oliveru i Nikolinu Moldovan, Simu Boltića i Vladimira Torubarova koji su prošlog vikenda osvojili srebrne medalje na Svetskom kupu u Milanu. 

Čestitajući kajakaškim šampionima na velikom uspehu koji su postigli i rezultatima koje su ostvarili, Peruničić je istakao da su oni najbolji pokazatelj da ne moramo da brinemo za budućnost srpskog sporta. 

On je podsetio da je Ministarstvo omladine i sporta prošle godine uvrstilo kajak u prvu kategoriju sportova, što znači da se za taj sport izdvajaju značajnija sredstva i da se finansira veći broj stipendista.

"Želim vam da nastavite da postižete uspehe na takmičenjima koja su pred vama, a podrška Ministarstva i države neće izostati", poručio je Peruničić. 

Sastanku je prisustvovao i trener Dragan Plavšić koji se zahvalio Ministarstvu na podršci koju pruža kajakašima. Reprezentativci Srbije najavili su takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu – Svetski kup u Segedinu, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kao i Trofej Beograda.
Top