Peruničić primio osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Tamaš Kajdoči je u konkurenciji juniora osvojio tri medalje: srebrnu u disciplini izbačaj i bronzane u disciplinama trzaj i olimpijski biatlon, dok je Tivadar Kajdoči u konkurenciji takmičara do 23 godine osvojio bronzanu medalju u disciplini izbačaj, što je prva medalja osvojena na nekom evropskom prvenstvu u toj starosnoj kategoriji u istoriji Saveza. 

"Ovo je nastavak odličnih rezultata stipendista Ministarstva omladine i sporta, veliki uspeh za naš sport i pokazatelj da rad i trud daju vrhunske rezultate", poručio je Peruničić.

photo Milan Rasic  12007

On je istakao da je veoma ponosan kada mladi sportisti osvajaju medalje, posebno kada su u pitanju neprofitabilni sportovi, kao i da će Ministarstvo i dalje podržavati talentovane sportiste od kojih u budućnosti možemo očekivati još mnogo novih odličja i dobrih rezultata. 

Prijemu su prisustvovali i predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova prof. dr Milan V. Mihajlović, trener Tamaša i Tivadara Kajdočija Stipan Vert, kao i predstavnici Saveza Srbije za dizanje tegova.

photo Milan Rasic  12012

Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji Ervin Rožnjik je u konkurenciji takmičara do 23 godine osvojio četvrto mesto u disciplini izbačaj. Tamaš Kajdoči prošle godine je osvojio prve medalje u istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova na Evropskom prvenstvu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih.

Top