Peruničić na otvaranju pete sezone projekta „Zdravo rastimo“

Cilj projekta, koji je deo globalne Nestlé inicijative pod nazivom Healty kids (Zdrava deca), je edukacija učenika sedmog razreda osnovne škole o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

"Svedoci smo loših navika najmlađih. Rezultati sistematskih zdravstvenih pregleda zabrinjavaju: sve je više gojazne dece ili one sa iskrivljenom kičmom, ravnim stopalima... Naša ideja je da to promenimo. Fizička aktivnost, uz stručnu pomoć trebalo bi da bude dostupna svoj deci, a najbolji način je usvajati je kroz igru, negovanje sportskog duha i edukaciju", rekao je Peruničić.

DSC07773

On je istakao da su u sportu sadržane najviše vrednosti koje bi trebalo naučiti u ranoj mladosti jer, kako kaže Peruničić, samo tako možemo biti sigurni da će nam deca izrasti u dobre i zdrave ljude, u čemu je i smisao ove akcije.

Generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Borisav Stanković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na podršci i dodao da će u projekat bitiuključene 54 osnovne škole, odnosno 4.920 učenika iz 16 gradova Srbije.

DSC07777

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvima omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a edukativne materijale koji će se koristiti u toku trajanja projekta kreirali su stručnjaci nutricionizma i usklađeni su sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Top