Peruničić na „Balkanskom skoku prijateljstva“

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je otvaranju manifestacije „Balkanski skok prijateljstva – 2018“, na sportskom aerodromu „Lisičiji jarak“, u Beogradu.

Peruničić je istakao da je ova tradicionalna manifestacija veoma važna za našu zemlju i zahvalio se u ime Ministarstva omladine i sporta padobrancima koji su, kako je naglasio čuvari istinskih vrednosti koje prenose sa generacija na generacije.

„Ovakve manifestacije moramo negovati, čuvati i pomagati da odolevaju vremenu i još dugo traju, jer su pravi pokazatelj da u sportu ne postoje granice i da se voljom i trudom možemo ujediniti i dosegnuti nebo“, rekao je Peruničić.

„Balkanski skok prijateljstva” organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva omladine i sporta, Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i padobranskih klubova „Feniks“ i „Delta“.

Ova manifestacija koja se tradicionalno održava od 1993. godine i okuplja padobrance iz velikog broja država, nastala je saradnjom grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

 

 

 

 

 

Top