Peruničić: I dalje ćemo pomagati streljaštvo

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić primio je u svom kabinetu reprezentativku Srbije u streljaštvu, olimpijku Ivanu Maksimović. Peruničić je Maksimovićevom razgovarao o situaciji i problemima sa kojima se susreće jedan od naših najtrofejnijih sportova.

Peruničić je istakao da je uspeh naših sjajnih strelaca dokaz da se radom, upornošću i disciplinom mogu postići vrhunski rezultati.

"Svojim zalaganjem i radom prevazilazite sve probleme sa kojima se susrećete, pre svega mislim na finansijske. Ministarstvo omladine i sporta je tu da vam pomogne, a vi ćete nam vratiti na najbolji mogući način, novim medaljama", rekao je Peruničić.

Srpska vicešampionka iz Londona zahvalila se Ministarstvu omladine i sporta na dosadašnjem ulaganju i podršci i dodala da se nada kako će i u budućnosti još značajnije pomoći streljačkom sportu u Srbiji.

PREDSTAVLjANjE REZULTATA PROJEKTA “KARIJERA PO MERI MLADIH“

 

sk_bos1

U organizaciji Centra za vođenje karijere i savetovanje Beogradske otvorene škole u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta danas je u Beogradu održana Konferencija „Karijera po meri mladih“ povodom završetka istoimenog projekta i predstavljanja rezultata merenja efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost mladih.

Događaj koji je okupio predstavnike državnih organa, univerziteta i škola, kancelarija za mlade, civilnog sektora i domaće stručnjake otvorila je pomoćnica minista u Ministarstvu omladine i sporta, Snežana Klašnja. Obraćajući se prisutnima, pomoćnica se naročito osvrnula na pionirski poduhvat u realizaciji projekta, budući da je po prvi put u Srbiji razvijena metodologija za merenje i praćenje efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost mladih, i istakla važnost kancelarija za mlade u karijernom informisanju mladih.

Projekat „Karijera po meri mladih – podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za pružanje usluga i merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost“ realizovala je Beogradska otvorena škola uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, sa ciljem da doprinese unapređenju kvaliteta i dostupnosti karijernog vođenja i savetovanja za mlade u zemlji kroz razvoj i merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja. U samom projektu učestvovalo je preko 200 mladih iz pet različitih gradova i opština u zemlji, a rezultati merenja efekata biće dostupni i široj javnosti putem elektronske brošure.

Top