Peruničić dodelio medalje mladim šampionima

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je svečanom proglašenju pobednika i uručio je medalje šampionima Državnog prvenstva Sportskih igara mladih, na Adi Ciganliji.

U okviru ove, sada već tradicionalne manifestacije koja spaja decu regiona, osnovci i srednjoškolci iz Republike Srbije poslednjih pet godina učestvuju u takmičenjima u deset sportskih disciplina (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas ovde, na Sportskim igrama mladih. Ova veoma značajna manifestacija uklapa se u prvi prioritet Strategije razvoja sporta koju je izradilo naše Ministarstvo, a to su deca i mladi, jer podstiče bavljenje sportom i afirmiše zdrav način života mladih koji su naš najveći potencijal“, istakao je državni sekretar.

Peruničić je naglasio da su ovakve manifestacije jedan od najboljih načina pomoći sportu, jer su rekreacija, fizička aktivnost i podsticanje dece i mladih na bavljenje sportom od velikog značaja za zdravlje nacije i dodao da se iskreno nada da ćemo zajedničkim radom uspeti da je podignemo na još viši nivo, na radost svih učesnika.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, kao i najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva i okupljanje što većeg broja dece i mladih od sedam do 14 godina. Pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ ove igre omogućavaju najuspešniji pojedincima i ekipama da putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici Velikog međunarodnog finala koje se održava u Splitu.

 

 

Top