Otvoreno Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je svečanom otvaranju 20. Svetskog prvenstva u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore koje organizuje Savez organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Grada Beograda. Ove godine, Beograd će biti centar takmičenja svetskih asova u plivanju perajima od 16. do 23. jula na bazenu Milan Gale Muškatirović, kao i na Adi Ciganliji, gde će biti održan maraton od 6.000 kilometara, što je jedna od najvećih atrakcija ovog prvenstva.

„Jako smo srećni što se ovogodišnje prvenstvo održava u srpskoj prestonici i što imamo priliku i čast da ugostimo čak 400 takmičara i vrhunskih sportista iz 40 zemalja sveta. Nadam se da će ovo takmičenje biti još jedan korak ka zasluženom uključivanju ovog sporta u program Olimpijskih igara. Svim takmičarima želim sreću i uspeh, kao i da pored postignutih rezultata uživaju u našem glavnom gradu i steknu nova sjajna iskustva“, izjavio je na otvaranju ministar Vanja Udovičić.

Prvi put u istoriji ovo takmičenje će biti prenošeno uživo na nacionalnoj TV stanici i na jutjub kanalu Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 

 

 

 

Top