Otvoreno globalno takmičenje u rešavanju studije slučaja

Otvarajući takmičenje, Borovčanin je poručio da su mladi ti koji mogu da reše "slučaj Srbija", kao što na tom takmičenju rešavaju slučajeve zadate od najvećih svetskih kompanija.

"Poslednje dve decenije poplavili su nas nestručnost, neznanje, nemoral… Zbog svega toga Srbija je postala težak slučaj na čijem rešavanju sada svi zajedno treba da radimo", rekao je Borovčanin i naglasio da su "mladi ti koji mogu da reše slučaj Srbija, kao što na ovom takmičenju rešavaju slučajeve zadate od najvećih svetskih kompanija".

Državni sekretar je podsetio da su temelje države čiji smo naslednici izgradili upravo mladi, i istakao da mlade generacije imaju priliku da učestvuju u reformama koje sprovodi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i to direktno, jer će, kako je kazao, svi predlozi rešenja koje mladi imaju biti uvaženi.

"Srbija ima veliki potencijal u raznim prirodnim i materijalnim resursima, ali je svakako omladina ona najveća snaga i potencijal našeg društva", poručio je Borovčanin, ocenjujući da do sada mladalačka energija i kreativne ideje nisu dolazile do izražaja, jer su na sceni bili poltroni, članovi i podobni, umesto onih sa rezultatom i radom.

Takmičenje u rešavanju studije slučaja Belgrade Business International Case Competition (BBICC) danas je zvanično otvoreno na Fakultetu organzacionih nauka.

BBIC je svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, jedino takvog karaktera u celoj jugoistočnoj Evropi.

Top