Otvorena Atletska dvorana!

„Treći sport u Srbiji dobija svoju kuću i bazu, gde će novi šampioni krenuti stopama budućih, ali i onih čije smo rezultate gledali širom otvorenih očiju. Imao sam priliku da razgovaram sa čovekom koji je svojom vizijom predvideo da ovakvo zdanje treba da postoji u Beogradu, sa pokojnim Franjom Mihalićem. On je pretrčanim kilometrima utabao stazu, a uz rezultate šampiona poput Daneta Korice, Slobodana Brankovića, kao i svih onih šampiona koji nas i danas usrećuju najvećim rezulultatima, nikad nismo sumnjali da će to napraviti“, rekao je Udovičić.

Projekat izgradnje Atletske dvorane finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta dok je zemljište ustupilo Ministarstvo odbrane i vojske Srbije.

„Najveći benefit jeste da atletičari ne moraju da idu u inostranstvo da bi se pripremali. Dobijaju svoju kuću i mesto odakle će kretati, ali i gde će ih uvek dočekivati oni osmesi i ova deca koja su i glavni razlog zašto gradimo. Iza svakog pojedinca stoji ogroman tim, trud i rad, i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u kompleksnosti objekta. Naša Atletska dvorana se sada uzima za primer u Evropi, i smatram da je ovo objekat pred kojim ćemo dići glavu i s ponosom reći da smo iz Srbije“, istakao je Udovičić.

Top