Otvoren multifunkcionalni teren u Titelu

„Izgradnjom ovakvog terena ostvarujemo glavni cilj Ministarstva omladine i sporta - razvijanje i širenje sportske infrastrukture. Želimo da decentralizujemo sport gradeći terene širom Srbije, i da učinimo sport dostupnim svoj deci, ali i vrhunskim sportistima, kako bi imali što bolje uslove“, rekao je Udovičić.

Titel, multifunkcionalni teren 1

On je podsetio da je ove godine izgrađeno nekoliko trim staza poput onih u Tutinu i Kruševcu, otvoren novi olimpijski bazen u Rumi, kao i da je u toku izgradnja sportskih centara u Vrnjačkoj Banji, Karatašu i atletske dvorane u Beogradu.

Titel, volonterski kamp 1

Ministar je danas, u pratnji oba državna sekretara, Nenada Borovčanina i Predraga Peruničića, posetio i omladinski volonterski kamp u okviru kojeg je deset mladih volontera radilo na preuređivanju priobalja Tise. Ovo je jedan od 30 volonterskih kampova koje je Ministarstvo omladine i sporta organizovalo ove godine.

Titel, volonterski kamp

„Kampovi su prilika da mladi kvalitetno i kreativno provedu svoje slobodno vreme, druže se, stiču nove veštine i znanja, ali i da svojim radom doprinose razvoju životne sredine i lokalne zajednice. Smatram da mladi ovde mogu da nauče nešto novo i steknu veliko iskustvo koje kasnije mogu da prenesu svojim vršnjacima i mlađim generacijama kao pozitivan i dobar primer“, istakao je Udovičić.

Top