Novih 20 radnih mesta: Sombor stvara mlade agrobiznismene

„Samo kroz ovaj projekat zaposliće se 20 mladih u poljoprivredi koji dalje stvaraju dodatna radna mesta i vuku za sobom ekonomski rast. Ovakve obuke imaju za cilj da motivišu i privuku mlade da se bave zanimanjima za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada“, rekao je Udovičić pred 150 budućih mladih agrobiznismena.

Vanja Udovičić, Sombor

On je naglasio da je Ministarstvo omladine i sporta samo u prethodnoj godini, kroz slične projekte, zaposlilo preko 300 mladih, u vreme kada je nezaposlenost jedan od gorućih problema u našoj zemlji. Udovičić je poručio mladima da imaju punu podršku u tome što rade, a ministarstvo i država će nastojati da finansiraju što veći broj obuka kroz koje će mladi imati šansu da uče, rade, pokrenu svoj biznis i svoje ideje sprovedu u delo.

Vanja Udovičić, Sombor

„Svaki vid neformalnog obrazovanja i dodatnih obuka je korak više ka, prvenstveno, sticanju praktičnog znanja koje vam je neophodno za ovaj posao. Zato vas molim da nikada ne prestanete da radite na sebi – konstantno se usavršavajte, svakoga dana učite nešto novo, budite vredni i uporni, jer je u vašim rukama budućnost ove zemlje“, naglasio je Udovičić.

On je, takođe, otvorio i Omladinski klub u Somboru u okviru kog će mladi na raspolaganju imati koncertnu halu, salu za izložbe i dvorište u kome se nalazi hostel za mlade.

Top