Novi Pazar centar Balkana

Novi Pazar biće domaćin Prvenstva Balkana u atletici 15. i 16. jula 2017. godine. U ovom gradu će, na novoizgrađenom atletskom stadionu biti održana "76. Balkanijada za seniore“. Ovo je najveći događaj koji je ikada organizovan u toj regiji, a na njemu se očekuje 637 učesnika iz 16 zemalja.

Na Prvenstvu Balkana Srbiju će predvoditi osvajač evropskog zlata iz Geteborga (2013), Asmir Kolašinac, koji je nakon operacije odlučio baš na ovom takmičenju prvi put da se vrati, kao i nacionalna rekorderka na 1500m Amela Terzić, i finalista evropskog prvenstva u skoku u dalj Lazar Anić.

Najmoderniji stadion u Evropi ima osam staza za trčanje, travnati teren površine 7.350m2, atletsku stazu površine 7.868m2, tribine kapaciteta oko 2.500 mesta.

Objekat atletskog stadiona je multifunkcionalni sportski objekat na kome se pored održavanja međunarodnih sportskih takmičenja, mogu organizovati treninzi klubova iz regiona, atletske reprezentacije Srbije ali i organizovanje bazičnih priprema i za druge sportove kao što su fudbal, košarka, odbojka, rukomet. Osim profesionalnih sportista budući korisnici tog objekta će biti i rekreativci.

Top