Nova oprema i rekviziti i za kruševačke škole

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Kruševac gde je sa gradonačelnicom Jasminom Palurović i njenim saradnicima obišao OŠ „Strahinja Popović“ u selu Dvorane i OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ u Velikom Šiljegovcu.

Ministar Udovičić je u selu Dvorane, u OŠ „Strahinja Popović“ koja je osnovana 1892. godine i pohađa je 165 učenika, posetio učenike na času fizičkog vaspitanja i razgovarao sa nastavnicima i učenicima koji već koriste donirane kompleta opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Takođe, u Velikom Šiljegovcu  u OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ koja radi od 1865. godine i ima 465 učenika, ministar Udovičić je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio i toj školi donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu.

Tokom posete ove dve škole ministar Udovičić je naglasio da je cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje školskim i vrhunskim sportom, da je u poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 170.000 i da očekuje da će taj broj rasti i narednih godina.

Ova poseta je deo velike akcije Ministarstva i Saveza za školski sport Srbije tokom koje je obezbeđeno da opremu za fiskulturnu salu dobije ove godine 95 škola i da se nastavi i sledeće godine za još 90.

„Kroz ovu akciju stvaramo najbolje uslove svoj deci da minimum kroz školske časove fizičkog imaju te aktivnosti, da sva deca prvenstveno budu zdrava i da mogu na kvalitetan način da se razvijaju za šta je preduslov da se bave fizičkim aktivnostima. Zamenom starih rekvizita i opreme novim motivišemo učenike da sport bude deo njihovih svakodnevnih aktivnosti i da podstaknemo što više dece da uđu u sistem sporta. Želimo i da stvorimo uslove da profesori imaju kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja“, rekao je ministar Udovičić.

Istog dana ministar Udovičić sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Parulović obišao je trim stazu na Bagdali,  dužine 1,1 km koja je potpuno opremljena za sve rekreativne ljubitelje trčanja, ali i za treninge profesionalnih sportista.

 

Top