NAŠI BUDUĆI ŠAMPIONI! Nikad veće ulaganje države u sport i mlade! Ministar Udovičić posetio Bač, Bačku Palanku i Bački Petrovac i poklonio vrednu sportsku opremu: “U istom smo timu i zajedno pobeđujemo!”

Ministarstvo omladine i sporta nastavilo je kontinuirani obilazak lokalnih samouprava širom Srbije. Danas je ministar Vanja Udovičić posetio opštine Bač, Bačka Palanka i Bački Petrovac i tom prilikom se družio sa osnovcima i mladim sportistima.

Danas su novu sportsku opremu i rekvizite (dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mrežu za odbojku, kao i 40 lopti) dobile Osnovna škola “Aleksa Šantić” iz Bača, Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Bačke Palanke i Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” iz Bačkog Petrovca, dok su novom opremom obradovani sportisti Rukometnog kluba “Lavovi” iz Bačke Palanke, Fudbalskog kluba “Tvrđava” iz Bača i Odbojkaškog kluba “Kulpin” iz Bačkog Petrovca.

”Danas smo se družili sa učenicima osnovnih škola i sportistima i još jednom pokazali da je sport najlepši, ali i najvažniji izbor svih. Siguran sam da smo baš danas videli neke buduće velike sportske šampione, ali i da smo, što je najvažnije, motivisali i neke nove klince da uđu u najveći tim Srbije, tim sporta koji pobeđuje! Pobediti alibije da odustanemo od fizičke aktivnosti, pobediti izazove svakidašnjice i naći vreme za sport, znači biti pobednik svakog dana! Preduslov zdravlja, mesto puno osmeha i druženja, atmosfera pobedničkog duha i zajedništva, osećaj da pripadate timu i stvarate energiju, to i još mnogo toga, upravo donose lokalne fiskulturne sale i klubovi i zato je ovo akcija od koje ne odustajemo i koju želimo da sva mesta u našoj Srbiji prepoznaju i slede.

Ulaganje države u sport je nikada veće, ulaganje u aktivnosti dece i mladih je rezultiralo istorijskim uspesima i rezultatima, ali to predstavlja i investiciju u budućnost, jer smo u istom timu i zajedno možemo da budemo pobednici svakog dana!”, rekao je ministar Udovičić.

Top