Nakon više od 20 godina pokrenuta rekonstrukcija Karataša

„Jako mi je drago što konačno čujem mašine kako rade ovde. Rekonstrukcija Karataša jedan je od najznačajnijih infrastruktrurnih projekata Ministarstva omladine i sporta. Tokom javnih rasprava o Nacrtu zakona o sportu direktno sa terena najviše zahteva smo dobili na temu sportaske infrastrukture. Glavni cilj Ministarstva je da, uprkos finansijskoj situaciji, istrajemo u kapitalnim investicijama“, rekao je Udovičić.

Karataš, Vanja Udovičić

On je naglasio da je najvažniji zadatak da se, pre svega mladima, vrati ovakav objekat od kojeg se mnogo očekuje.

„Mnogi nam nisu verovali dok zapravo nisu počeli radovi. Više od 20 godina nije bilo ozbiljnije rekonstrukcije i ulaganja u Karataš. Želimo da ovo bude sportski centar, ali ne samo to, već i da ovde okupljamo mlade iz cele zemlje i regiona. Karataš ima ogroman potencijal i odlično strateško mesto“, istakao je Udovičić.

Karataš 3

On je dodao da je ovo pravi primer kako se izgradnjom sportske infrastrukture ulaže u sportski turizam, ali i da se na pravi način ide prema cilju Ministarstva omladine i sporta što je decentralizacija sporta kako bi sport približili svima i da su potpisivanje Ugovora o sufinansiranju izgradnje sportske hale u Užicu i današnja poseta Karatašu pokazatelji prisustva Ministarstva omladine i sporta u celoj Srbiji.

Top