„Najbolji nacionalni projekat na temu promocije preduzetništva za 2019. godinu (EEPA – European Enterprise Promotion Award)“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić odražao je sastanak sa Marijanom Marinković, predsednicom Privredni forum mladih, čiji je projekat od strane Evropske komisije nagrađen kao „Najbolji nacionalni projekat na temu promocije preduzetništva za 2019. godinu (EEPA – European Enterprise Promotion Award)“.

Projekat „Put mladog preduzetnika“, koji udruženje Privredni forum mladih već dve godine unazad realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, od strane Evropske komisije nagrađen kao „Najbolji nacionalni projekat na temu promocije preduzetništva za 2019. godinu (EEPA – European Enterprise Promotion Award)“. Predstavnici Privrednog foruma mladih imaće priliku da kao predstavnici Republike Srbije učestvuju i predstavimo projekat na ovogodišnjoj manifestaciji European SME Week u Helsinkiju.

Marijana Marinković, predsednica Privrednog foruma mladih zahvalila se ministru i ministarstvu na tome što je i pre ovog priznanja prepoznat značaj rada udruženja i data podrška inicijativu za podsticaj razvoja omladinskog preduzetništva u Srbiji.

U okviru projekta „Put mladog preduzetnika“ koju je Ministarstvo omladine i sporta podržalo sa preko 2,6 miliona, za ove dve godine realizovana su dva „Sajma omladinskog preduzetništva“, koja su promovisala preko 100 uspešnih mladih preduzetnika sa celokupne teritorije Srbije i okupila preko 2000 posetilaca, mladih budućih preduzetnika. Pored toga u okviru projekta je realizovana obuka za 40 mladih koji su osnaženi za započinjanje sopstvenog biznisa, 5 informativno-edukativnih predavanjana temu započinjanja sopstvenog biznisa koja su održana u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Beogradu, 2 takmičenja u rešavanju studija slučaja sa preko 80 učesnika od kojih su pobednički timovi dobili radne prakse u kompanijama.

Kao jedna od značajnih aktivnosti ovog projekta bio je i „Startap Biznis forum“ koji je realizovan sa ciljem povezivanja najistaknutijih velikih kompanija sa preduzetnicima, u okviru kojeg je 15 kompanija i 40 preduzetnika ukupno ostvarilo 120 B2B sastanaka.

 

Top