Ministri Udovičić i Ljajić obišli atletski stadion u Novom Pazaru

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac obišli su danas radove druge faze izgradnje atletskog stadiona u Novom Pazaru.

Atletski stadion na brdu Hadžetu, jedan od najlepših i najmodernijih u Evropi, za pet dana biće centar okupljanja atletičara iz regiona. Novi Pazar će 15. i 16. jula biti domaćin Prvenstva Balkana u atletici za seniore i seniorke, još jednog međunarodnog takmičenja koje se organizuje u Srbiji, a finansijski podražava Ministarstvo omladine i sporta.

„Dokazali smo da ne postoje razlike, da je Novi Pazar podjednako bitan kao svaki drugi grad u Srbiji, da nema privilegovanih, da je i ovo centar sporta, centar atletike. Balkanijada je prvo takmičenje koje se organizuje na ovom stadionu, čime ovaj sportski objekat počinje da živi svoj život. Čestitam svima na organizaciji Balkanskog prvenstva i verujem da će Novi Pazar još jednom pokazati da je dobar domaćin“, naglasio je Udovičić.

Na ovoj sportskoj manifestaciji očekuje se učešće 637 takmičara iz 16 zemalja kao i brojni zvaničnici na čelu sa predsednikom Balkanske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim.

„Pokazali smo da nijedno brdo ne može da bude prepreka, ako je to u interesu sporta i naše dece“, podsetio je ministar Udovičić da su mu svojevremeno, kada je pre par godina dolazio da vidi gde će se graditi stadion, objašnjavali da je to nemoguće na brdu.

„Želim posebno da se zahvalim mom kolegi ministru Vanji Udovičiću koji je verovao u ovaj projekat i konstantno davao podršku, i materijalnu i moralnu, za razliku od nekih koji nisu verovali da će se na ovom brdu izgraditi ovaj velelepni stadion sa pratećim objektima“, rekao je ministar Ljajić.

 „Organizacija Prvenstva Balkana u atletici za seniore i seniorke, rezultat  je dobre saradnje države i lokalne samouprave, ali i nagrada za rezultate novopazarskih atletičara", rekao je gradonačelnik Nihad Biševac.

Stadion ima osam staza za trčanje, travnati teren površine 7.350m2, atletsku stazu površine 7.868m2, tribine kapaciteta oko 2.500 mesta.

Objekat atletskog stadiona je multifunkcionalni sportski objekat na kome se pored održavanja međunarodnih sportskih takmičenja, mogu organizovati treninzi klubova iz regiona, atletske reprezentacije Srbije ali i organizovanje bazičnih priprema i za druge sportove kao što su fudbal, košarka, odbojka, rukomet. Osim profesionalnih sportista budući korisnici tog objekta će biti i rekreativci.

 

 

 

Top