Ministri obišli OŠ "Ivo Andrić" u Nišu

Ministri su najpre obišli učionice, a posle časa fiskulture razgovarali sa decom i nastavnicima.

OŠ „Ivo Andrić" ima 922 učenika od prvog do osmog razreda, a u novom, izdvojenom objektu, koji su ministri obišli, školu pohađa 470 đaka.

Ministar sporta i omladine Udovičić kazao je da je puna sala dece motivacija za sve koji rade i pokušavaju da Srbiju učine boljom.

"Ova slika meni daje energiju, elan i motiv da budem još bolji ministar, ali nas obavezuje i pokazuje nam da ne smemo da se odreknemo najmlađih, od kojih najviše očekujemo i koji nas najviše vesele", rekao je Udovičić.

On je učenicima poručio da se bave sportom, jer će ih sport napraviti boljim, tolerantnijim i odgovornijim ljudima.

Ministarka Mihajlović rekla je da su ministri posetom školi hteli da pokažu celoj Srbiji da postoji škola u kojoj se vodi računa o zdravom odrastanju i u kojoj fizičko vaspitanje đaci imaju svaki dan.

"Zato što samo deca koja se bave fizičkim vaspitanjem svaki dan su sigurno zdrava", poručila je Mihajlović.

Ona je devojčicama poručila da rade fizičko, kako bi bile zdrave u budućnosti, lepe i zgodne.

"Mi smo ovde da vam kažemo bravo, da vas podržimo i pokažemo drugim školama da je potrebno više sporta da bi bilo manje nasilja i manje loših rezultata", rekla je Mihajlović.

Ministar prosvete Šarčević najavio je od sledeće godine to ministarstvo napraviti program koji će predviđati da u školama svaki dan bude sporta.

"Mislim da nemate ništa protiv da učite informatiku od petog razreda, a da se u okviru tehničkog obrazovanja upoznate sa preduzetništvom da biste kasnije bili svoji ljudi i mogli da pokrenete svoj biznis", rekao je Šarčević.

On je dodao da mu je drago što se uverio da u toj školi đaci imaju dobre uslove za učenje i poručio im da ih očekuju dobri rezultati.

"Promenićemo mnogo toga da bi nam škole bile kvalitetnije i da učite lakše i kvalitetnije, bez mučenja", rekao je Šarčević.

Top