Ministarstvu omladine i sporta dodeljena nagrada OSSI partner godine

Pomoćnik ministra Snežana Klašnja prisustvovala je svečanosti povodom 21 godine postojanja i rada Organizacije srpskih studenata u inostranstvu ,,Letnja OSSIlacija 2018“ koja je održana u Starom dvoru 10 avgusta.

OSII je osnovana od strane srpskih studenata 1997. godine sa ciljem da okupi srpske studente u inostranstvu, omogući im lakši povratak u zemlju i promoviše Srbiju u svetu.

Predstavljajući jednogodišnji Izveštaj o radu Aleksandar Ljubomirović, predsednik OSSI istakao je OSSI danas ima više od 150 aktivnih članova i 5000 studenata koje povezuju i da sa četri novosnovana ogranka u proteklih godinu dana sada čine mrežu od 17 lokalnih ogranaka na četiri kontinenta.

Na svečanosti Teslina naučna fondacija je predsedniku OSSI uručila  medalju ,,Teslin narod“ a OSSI je dodelio nagrade za sponozora i partnere godine.

Ministarstvu omladine i sporta-Sektoru za omladinu je uručena nagrada OSSI partner godine koju je primila pomoćnik ministra Snežana Klašnja. U toku 2017 godine OSSI je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta  realizovao projekat ,,Svetionik znanja“  koji je omogućio da 15 timova srednjoškolaca uz mentorsku podrku OSSI i privrednog sektora razviju i realizuju svoje ideje iz različitih oblasti društvenog života.

Na svečanosti bilo je oko 100 učesnika, članova OSSI, predstavnika Vlade, grada Beograda, diplomatskog kora, privrede i nevladinog sektora.

 

Top