Ministarstvo omladine i sporta dodelilo 40 miliona dinara

NASTAVLjA SE FINANSIRANjE LOKALNIH PROJEKATA ZA MLADE

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić potpisao je sa predstavnicima 22 lokalne samouprave ugovore o finansiranju projekata iz oblasti omladinske politike. Na taj način, jedinicama lokalne samouprave dodeljeno je 39.6 miliona dinara, opredeljenih za realizaciju 22 projekta koja imaju za cilj razvijanje ličnih potencijala mladih i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti. Jedinice lokalne samouprave najznačajniji su partner Ministarstva u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou i ostvarivanju vizije i ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima.

„Imajući u vidu da mladi nisu samo budućnost, već su pre svega sadašnjost našeg društva, finansiranjem projekata na lokalnom nivou, zajednički radimo na poboljšanju uslova života omladine širom Srbije. Najveći izazov koji ovim putem zajedno rešavamo su pitanja aktivizma, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i povećanja zaposlenosti, a projekti za koje su danas potpisani ugovori imaju za cilj upravo to, da budu podsticaj mladim naraštajima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju“, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Jedinice lokalne samouprave u kojima se sprovode projekti su: Kraljevo, Čačak, Loznica, Zaječar, Rekovac, Rača, Doljevac, Aleksinac, Nova Varoš, Kruševac, Užice, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Ivanjica, Sombor, Jagodina, Kragujevac, kao i u gradskim opštinama Zemun, Obrenovac, Čukarica, Vračar i Zvezdara.

Od svog osnivanja do danas, Ministarstvo omladine i sporta je na osnovu 16 konkursa namenjenih jedinicama lokalne samouprave dodelilo približno 320 miliona dinara za 492 projekta za mlade.

 

 

Top