Ministar Udovičić ugostio predstavnike Krovne organizacije mladih Nemačke

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić održao je sastanak sa  predstavnicima Krovne organizacije mladih Nemačke koji u sklopu bilateralne posete borave u Beogradu. Na sastanku je pored ministra Udovičića prisustvovala pomoćnica ministra Snežana Klašnja i predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije.

 ,,Srbija ima razvijenu omladinsku politiku, strateška dokumenta i uspostavljene strukture u omladinskom sektoru ali još više treba da radimo  pre svega na zapošljivosti mladih i njihovom većem aktivizmu, što ćemo definisati  i kroz izmene Zakona o mladima, koje pripremamo u saradnji sa mladima i vaša iskustva će nam biti jako korisna“, istakao je ministar Udovičić.

Tokom sastanka mladi iz Nemačke upoznati su sa osnovnim elementima omladinske politike u Srbiji i strateškim dokumentima. Posebno interesovanje gosti iz Nemačke iskazali su za informisanje o saradnji sa ključnim partnerima na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, prioritetima u različitim oblastima, dosadašnjoj saradnji sa Saveznom Republikom Nemačkom, a razgovarano je i o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje u oblasti omladinskog sektora.

„Imamo odličnu saradnju sa Krovnom organizacijom mladih Srbije i zajedno u Evropskom forumu mladih  zastupamo interese mladih. Izuzetno smo zainteresovani za rad regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom balkanu  i želimo da doprinesemo  sa našim iskustvima  većem učešću mladih u društvenom životu, negovanju kulture tolerancije i razvoju zajedničkih projekata“, rekao Robert Werner, generalni sekretar Asocijacije nemačke omladine u Evropi.

Bilateralna poseta Krovne organizacije mladih Nemačke jedna je od prvih aktivnosti u okviru saradnje sa Krovnom organizacijom mladih Srbije koja je započeta 2016. godine u cilju razmene primera dobrih praksi i razvijanja novih modela saradnje od zajedničkog interesa.

U sklopu posete Srbiji, predstavnici Krovne organizacije mladih Nemačke sastaće se i sa predstavnicima nekih od najvećih saveza i udruženja iz Srbije: Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada, Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, Mladim istraživačima Srbije, Beogradskom otvorenom školom, Unijom srednjoškolaca Srbije, Beogradskim centrom za ljudska prava.

 

Top