Ministar Udovičić u poseti Ubu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Ub gde je sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem, predsednikom opštine Darkom Glišićem i njegovim sardnicima obišao Osnovnu školu “Milan Munjaš“ , koja je osnovana 1820.godine, a pohađa je 1359 učenika.

Ministar Udovičić je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja, razgovarao sa učenicima i uručio toj školi donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Tom prilikom ministar Udovičić je naglasio da je cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje i rekreativnim i školskim i vrhunskim sportom, da je u poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 165.000 i da očekuje da će taj broj rasti i narednih godina.

''Želimo da sva deca prvenstveno budu zdrava i da mogu na kvalitetan način da se razvijaju za šta je preduslov da se bave fizičkim aktivnostima, zato kroz ovu akciju stvaramo najbolje uslove da omogućimo svoj deci da minimum kroz školske časove fizičkog imaju te aktivnosti, a onda  i da na taj način širimo bazu samog sporta čija je osnovna baza upravo školski spor'', rekao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

„Ministar Udovičić nije prvi put sa nama ovde, država i samo ministarstvo je pomoglo da se rekonstruišu sportske hale. Oprema koja je doneta danas je odlična i bezbedna, i mi smo zahvalni na donaciji ovoj školi i opremi za još dve srednje škole. Zahvaljujem se ministru Udovičiću i njegovom timu koji su sa nama u redovnoj komunikaciji i sa kojima smo uradili dosta uspešnih projekata a nadamo se da će se ta dobra saradnja nastaviti i dalje“, kazao je Darko Glišić predsednik opštine Ub.

U velikoj akciji ministarstva i Saveza za školski sport Srbije obezbeđeno je da opremu za fiskulturnu salu dobije ove godine 95 škola  i sa tom akcijom se nastavlja i danje jer je cilj da se najbolja oprema i rekviziti obezbede za sve škole u Srbiji koje takve uslove nemaju već obezbeđene.

Ministar se zahvalio predsedniku Saveza za školski sport Srbije Željku Tanaskoviću koji je prepoznao značaj ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu i rekvizite kako bi se ojačao školski sport.

„Zadovoljstvo mi je da sam danas u opštini koja prepoznaje uticaj i važnost sporta kada su u pitanju najmlađi“, rekao je predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

Osnovna škola “Milan Munjaš“ je jedna od najstarijih škola u Kolubarskom okrugu. Najraniji spomen ubske škole dao je Joakim Vujić u zapisu o Ubu, od 21. oktobra 1826. godine, objavljenom u delu “Putešestvije po Serbiji”. U njemu on ističe da u blizini ubske crkve „prilično snabdevena jest i škola sa 15 učenika i jednim učiteljem“. Prvi učitelj u školi bio je Georgije Jovanović.

 

 

Top