Ministar Udovičić u poseti Majdanpeku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Majdanpek gde je sa državnim sekretarom Darkom Stanićem, predsednikom opštine Dejanom Vagnerom i njegovim sardnicima uručio OŠ „Branko Perić“, osnovanoj daleke 1867. godine, donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal, što je deo velike akcije ministarstva i Saveza za školski sport Srbije da se obezbedi najbolja oprema za fiskulturne školske sale širom Srbije koja se i ove godine nastavlja.

Tokom posete ministar Udovičić je naglasio da je cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje i rekreativnim i školskim i vrhunskim sportom, da je u poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 170.000 i da ovakve akcije imaju za cilj da taj broj raste i narednih godina.

„Zamenom starih rekvizita i opreme novim, želimo da motivišemo učenike da sport bude deo njihovih svakodnevnih aktivnosti jer je to na prvom mestu preduslov zdravog razvoja svakog deteta, stvorimo preduslove da nastavnici drže kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i da podstaknemo što više dece da zavole sport i uđu u sistem sporta“, rekao je ministar Udovičić.

Pored toga, u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka , ministar Udovičić nastavio je akciju opremanja fudbalskih klubova i uručio je opremu FK „Rudna Glava“ koji je osnovan 1969. godine i broji 60 članova, od toga 30 seniora i 30 dečaka i devojčica.

Istog dana ministar Udovičić sa saradnicima posetio je i Sportsko- rekreativni centar  „6. avgust“ u Majdanpeku, gde je stručni tim Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije obavljao motorička testiranja i lekarske preglede mladih sportista.

 

 

 

Top