Ministar Udovičić u poseti Leskovcu i Babušnici

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Leskovac gde je zajedno sa Gradonačelnikom Leskovca dr Goranom Cvetanović i državnim sekretarom Darkom Stanićem posetio Osnovnu školu „Petar Tasić“ i prisustvovao javnom času sa 100 učenika škole, a nakon toga obišao i Sportsku halu „Dom partizana“.

Ministar Udovičić je uručio OŠ „Petar Tasić“ donaciju kompleta opreme (komplet golova sa mrežama, koševi, table, mreža za odbojku, 40 lopti za četiri sporta) za fiskulturnu salu.

„Naš cilj je privlačenje što većeg broja dece u sistem školskog sporta, za to je neophodno da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje i rekreativnim i školskim i profesionalnim sportom. U poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 165.000, očekujemo da će taj broj rasti i narednih godina“, naglasio je ministar Udovičić.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović zahvalio je ministarstvu na donaciji školi, kao i na izdvojenim sredstvima za završetak radova na Sportskoj hali „Dom partizana“.

Nakon druženja sa decom ministar i gradonačelnik su obišli višenamensku sportsku halu „Dom partizana“. U prethodnom periodu, na izgradnji objekta izvršeni su grubi građevinski radovi sa pokrivanjem objekta i ugradnjom krovne lanterne a okviru planiranog završetka izgradnje Doma partizana u Leskovcu obuhvaćeni su građevinsko-zanatski radovi, elektro instalacije, hidrotehničke instalacije, mašinske instalacije, protivpožarna oprema i sredstva i sistem dojave požara.

Vrednost izvedenih radova koji su finansirani sredstvima budžeta Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta po osnovnom ugovoru iznosi 50.058.890,48 dinara, a procenjena vrednost radova na završetku izgradnje iznosi 66.040.639,50 dinara bez PDV. Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu za projekat Završetak izgradnje „Doma partizana“ u Leskovcu, obezbeđena su sredstva u iznosu od 60.000.000 dinara, kao kapitalni izdatak za 2018. godinu.

Sportska hala „Dom partizana“ je višenamenski zatvoreni sportski objekat sa sledećim sadržajima: hala – sportski teren, svlačionice sa pratećim prostorijama, prostori namenjeni za sudije, delegate i trenere, prostor za opremu, medicinski blok, prostor za gledaoce – tribine sa galerijom i tehničke prostorije. Može se koristiti za organizovanje treninga i takmičenja a osim profesionalnih i mladih sportista, korisnici ovog objekta će biti i rekreativci.

U popodnevnom satima, ministar Udovičić je sa svojim saradnicima posetio i Babušnicu, gde je sa predsednicom opštine Babušnica Slađanom Nikolić uručio donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu OŠ „Despot Stefan Lazarević“ koju pohađa 484 učenika, a koja radi od 1886. godine.

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport sprovodi akciju donacije kompleta opreme za školske fiskulturne sale u 95 škola u Srbiji, i ova akcija je jedna od njih.

„Zamenom starih rekvizita novim, želimo da navedemo učenike da na kvalitetniji način dožive fizičko vaspitanje i profesore koji im predaju, i da podstaknemo da uđu u sistem sporta i u sistem rekreacije“, rekao je Udovičić.

Sama akcija ima za cilj da do kraja godine 15 procenata fiskulturnih sala širom Srbije dobije sportsku opremu i sportske rekvizite.

Nakon razgovora sa učenicima ministar Udovičić i predsednica opštine Slađana Nikolić obišli su Sportsko-rekreativni kompleks, koji sadrži dva teniska terena, košarkaški teren sa tribinama i veliki park.

Top