Ministar Udovičić u poseti Kosovu i Metohiji

U Kosovskoj Mitrovici svečano uručene stipendije Fonda za mlade talente studentima sa KiM i ugovori o dodeli sportske opreme za pet osnovnih škola

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Kosovskoj Mitrovici stipendistima Fonda za mlade talente sa Kosova i Metohije svečano uručio ugovore o  stipendiranju za tekuću godinu, a direktorima pet osnovnih škola ugovore o dodeli kompleta sportske opreme za fiskulturne sale.

Dodeljene su 43 stipendije za talentovane studente sa najvišim prosekom, po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i studenata završnih godina master akademskih studija.

“Izuzetno mi je što upravo iz Kosovske Mitrovice počinjemo niz dodela stipendija Fonda za mlade talente širom Srbije. Angažman u Fondu za mlade talente mi predstavlja veliko lično zadovoljstvo jer znam da kroz njega na najneposredniji način utičemo na stvaranje još više prilika za razvoj životne i karijerne perspektive naše omladine i njihovu srećnu budućnost – što predstavlja glavni cilj našeg rada. Prošle godine, broj dodeljeni stipendija iznosio je 23 – i sa ponosom napominjem da smo taj broj skoro udvostručili za tekuću godinu – na 43! Stipendije imaju praktičan značaj za svakog pojedinca koji ih zasluži, ali šalju i jednu širu, važniju poruku našem društvu -  a to je da se u Srbiji cene i vrednuju znanje i marljiv rad, kao i da će posvećenost ispravnim ciljevima uvek biti adekvatno nagrađena“, rekao je u obraćanju ministar Udovičić, istovremeno i predsednik Fonda za mlade talente.

Posle svečanog uručenja stipendija, ministar Udovičić se susreo sa direktorima osnovnih škola “Radoš Tošić“ iz Osojana, “Sveti Sava“ iz Kosovske Mitrovice, “Dositej Obradović“ iz Parteša, “Vuk Karadžić“ iz Sočanice i “Banović Strahinja“ iz Banjske - i uručio im ugovore o dodeli kompletne sportske opreme za fiskulturne sale.

„Izuzetno mi je drago da smo - pored stipendija – uručili i ugovore o dodeli kompletne sportske opreme za pet osnovnih škola u Osojanima, Kosovskoj Mitrovici, Partešu, Sočanici i Banjskoj. Cilj nam je da  približimo sport deci na Kosovu i Metohiji, omogućimo im uslove da se njime redovno bave – i time im obezbedimo najbolji put do zdravog načina života, pravilnog razvoja i prihvatanja najboljih vrednosti sporta u formiranju njihovih ličnosti i stavova!“ istakao je ministar Udovičić.

Top